duminică, 1 iulie 2012

Sfințirea Catedralei din Negrești-Oaș




Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit, astăzi, 1 iulie 2012, înconjurat de un sobor format din 17 ierarhi membri ai Sfântului Sinod, preoți și diaconi, și în prezența a mii de credincioși, Catedrala cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor din oraşul Negreşti-Oaş, județul Satu-Mare.

După slujba de sfințire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța construirii unei biserici pentru viața credincioșilor ortodocși: ”Am sfințit această Catedrală nouă și frumoasă. Potrivit tradiției noastre ortodoxe românești în ziua sfințirii unei biserici toți credincioșii ortodocși, bărbați și femei, primesc binecuvântarea de a intra în Sfântul Altar pe ușa dinspre miază-noapte, sărută Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă și în taină se roagă, zicând: Sfințește Doamne viața noastră așa cum a fost sfințită această biserică. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dăruiască bucuria de a fi ctitori, binefăcători și miluitori, pentru că tot ceea ce facem pentru Biserica lui Hristos este răsplătit de El. Hristos a împrumutat de la noi mâinile noastre și priceperea noastră ca să construim catedrala și această demnitate de a deveni mâinile lui Hristos sau ale Sfintei Treimi pentru a construi o biserică sfințită, Casă a Sfintei Treimi, este una dintre cele mai mari demnități de slujire în lumea aceasta pentru un om. Tuturor vă dorim pacea și bucuria sfinților, ajutor de la Dumnezeu, sănătate și mântuire”.

La final, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Episcop-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a dat citire Hrisovului de sfințire a Catedralei din Negrești-Oaș.

În continuare, Patriarhul României a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat lângă noua catedrală înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. 





Sursa: Basilica.ro

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...